1. Leertips

Leertips

Download
Download hier de leerdoelen-checklist voor het Centraal Schriftelijk Eindexamen (CSE) Maatschappijleer 2 (2017). Dit is alles wat je moet kennen en kunnen voor het examen.

Uitwerken
Werk de leerstof, door middel van een schema en/of icoontjes, visueel uit. Hieronder enkele voorbeelden (klik op de afbeelding om deze te vergroten):


 

 

 

 

 

Hieronder enkele websites die erg handig kunnen zijn als je bezig bent met maatschappijleer 2:

Studyflow
arrow

Studyflow

Examens oefenen
close
info:
examen.studyflow.nl is een gratis te gebruiken website waar je on-line oud centrale examens kunt maken (van alle vakken!) om te oefenen voor een SE of CSE. Het gaat bij maatschappijleer 2 dan dus over de onderwerpen: Politiek en Beleid, Criminaliteit en Rechtsstaat en het Analyse Maatschappelijk Vraagstuk.

Het prettige is dat antwoordenmodel er ook in zit verwerkt, waardoor je meteen zelf per vraag kunt kijken of het goed is.

Ga naar de website, klik op 'begin met oefenen', maak een account en je kunt direct aan de slag!
Scholieren
arrow

Scholieren

Videoplatform
close
info:
video.scholieren.com is het video platform van scholieren.com. Op dit platform vind je instructievideo's van verschillende docenten over verschillende vakken - en dus ook maatschappijleer 2!
arrow

Examens

Examenblad.nl
Examens
close
info:
Dé site waar alle examens, correctiemodellen en anderen officiële zaken het Centraal Schriftelijk Examen (CSE) staan. Erg handig voor als je oud examens wilt inzien en oefenen.
arrow

Excursies

ProDemos
Excursies
close
info:
ProDemos werkt samen met gemeenten, provincies, rechtbanken en onderwijsinstellingen. Met behulp van onze cursusprogramma’s, begeleiders en lesmaterialen leggen zij uit hoe je bijvoorbeeld gemeenteraadslid kunt worden, waar de provincie over gaat, of hoe een rechtszaak verloopt.

De organisatie bied gratis excursies, lesmateriaal, gastlessen etc. aan.